Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z ziemniakami i koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler naciowy
marchewka 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
kasza jęczmienna 4 łyżki
koperek posiekany 3 łyżki
cebula 1 sztuka
masło
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z ziemniakami i koperkiem

Schab zalać wodą około 2.5 litra dodać seler(trzy łodygi)i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.Następnie dodać kasze i gotować 30 minut.W tym czasie obrać cebulę i marchewkę.Cebulę posiekać w kostkę a marchewkę zetrzeć na tarce.Na patelni rozgrzać masło i oliwę smażyć cebulkę a potem dodać marchewkę dusić chwilkę.Z zupy wyciągnąć seler i dodać marchewkę z cebulą.Obrać ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy,gotować do miękkości ziemniaków.Doprawić solą i pieprzem(ja dodaję jeszcze magi)Koperek posiekać i dodać do zupy.Zupę odstawić przykryć żeby przeszła koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.11.2012 01:08
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak