Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wielowarstwowa sałatka ryżowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez do smaku
kethup do smaku
ogórek 6 szt
cebula czerwona 2 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
ryż ugotowany 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: wielowarstwowa sałatka ryżowa

1. Ogórki pokroić w kosteczkę.
2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
3. W naczyniu najlepiej przezroczystym układać warstwowo:
- zimny ryż rozłożyć równomiernie na dnie naczynia
- na ryż posypać pokrojone ogórki
- wszystko zalać kethupem, rozprowadzić równomiernie po ogórkach
- na kethup położyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę
- wyłożyć majonez, równomiernie rozprowadzić po cebuli
- wyłożyć następną torebkę ryżu
- posypać jajkami potarkowanymi na drobnych oczkach
- schłodzić w lodówce przez ok 1 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.12.2012 10:59
bardzo smacznie wygląda
Agnieszka91 09.11.2012 13:20
fajna i szybka
Aleksandra15 09.11.2012 11:35
Robię podobną i wszyscy bardzo ją lubią ;-)
KasiaK90 09.11.2012 08:48
rewelacja;)
Krakowianka 09.11.2012 08:27
uwielbiam takie sałatki!!!
monisia1977 09.11.2012 06:40
dobre
pajbek 08.11.2012 22:52
Pyszne, syte śniadanko.
K&J 08.11.2012 22:41
fajne
aisoglam 08.11.2012 21:43
Swietnie sie prezentuje
Lemon 08.11.2012 21:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak