Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepszy gulasz z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbek
cebula 1 sztuka
pierś z indyka 700 gram
bulion 2 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
papryka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy gulasz z indyka

Mieso z indyka pokrój w paski lub kostke, ja kupuje gotowe krojone.
Dopraw tak jak lubisz (mozna przyprawa do drobiu). Usmaz na oliwie na rumiano. Dodaj pokrojona w półplasterki (lub kostke) cebule i przecisniety
czosnek (mozna dorzucic pokrojona w kosteczke czerwona papryke). Chwile smaz razem. Wlej bulion i koncentrat. Dus pod przykryciem ok. godziny (wystarczyłoby 15 min, ale gwarantuje ze po godzinie miesko bedzie rozpływało sie w ustach.) Na koncu dodajsmietane i całosc doprawic do smaku. Podaje z korniszonami, buraczkami i frytkami lub
gotowanymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 08.11.2012 21:07
tak myślałam pycha
pistacja 08.11.2012 19:32
mniam mniam
Cukiereczek13 08.11.2012 16:30
wspaniały :0 zjadłabym porcyjkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak