Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
śliwki suszone 20 dag
jajko 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze śliwką

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy tak, aby wyszły nam 4 kotlety. Każdy kawałek mięsa rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Oprószamy przyprawą do kurczka, odstawiamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie na każdym plastrze mięsa układamy kilka suszonych śliwek. Zwijamy ciasno roladki (można spiąć wykałaczkami). Gotowe roladki panierujemy w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak