Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i boczkiem Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron łazanki 250 gram
kapusta kiszona 500 gram
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
sól
boczek 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i boczkiem Joanny

Łazanki z kapustą i boczkiem - SKŁADNIKI:

250 gr makaronu łazanki
500 gr kapusty kiszonej
350 gr boczku świeżego
czosnek niedźwiedzi 4 łyżeczki
sól , pieprz

Łazanki z kapustą i boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszonka kupiła w woreczku odcisnęłam z soku i bez wymaczania włozyłam na patenie z listkiem laurowym i zielem angielskim dodałam kostkę drobiową jedną orz czosnek niedźwiedzi podlałam woda i tak dusiłam . Makaron ugotowałam na małym ogniu i odcedziłam . Boczek pokroiłam drobno i smazyłam z odrobiną soli . Wszystkie składniki wymieszałam i podawałam na gorąco .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 07.11.2012 17:18
Pycha mało powiedziane składniki muszą pasować do siebie i nadawać wyrazistości potrawie .
justys759 07.11.2012 13:43
pycha!
SmakolykiJoanny 07.11.2012 10:16
Ja też ale jeszcze lepsze są z makaronu własnej roboty :)
pistacja 07.11.2012 09:47
uwielbiam łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak