Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 400 gram
śmietana 30% 150 ml
ciasto francuskie 1 opakowanie
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w cieście francuskim

Kurki oczyścić. Jeżeli są duże pokroić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić posiekaną cebulę, lekko poddusić, dodać kurki, dusić. Następnie wlać wino i dusić aż sos odparuje. Wlać śmietanę i jeszcze dusić aż sos zgęstnieje.

Z ciasta upiec dowolne formy – może być jedna duża tarta, mogą być mini tarty lub jakiekolwiek inne kształty… Do upieczonych foremek z ciasta francuskiego włożyć kurki i zapiekać 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 06.11.2012 11:31
fajne
barbara11561 31.10.2012 23:36
pyszne
halina17 31.10.2012 22:58
Pyszne kurki w cieście francuskim.
emeslive 31.10.2012 22:26
Śliczne zdjęcie, doskonale dobrane smaki, przepis zdecydowanie warty polecenia.
treonina 31.10.2012 21:11
same pyszności!
1j1o1l1a1 31.10.2012 20:31
na pewno pyszne...
manaika 31.10.2012 20:02
ciekawie się zapowiada
maciek7 31.10.2012 19:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak