Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula biała 2 szt
marchew 2 szt
pieczarki 50 dkg
śmietana 30% 400 ml
zupa cebulowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
ryż 20 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso myjemy kroimy w kostke,smażymy na oleju dodajemy pokrojone pieczarki ,marchewkę pokrojoną w kostkę,i cebulę pokrojoną w piórka,lekko doddusić.Doprawić pieprzem wystudzić. Do naczynia do zapiekania dać na spód ryż,następnie mieso wymieszane z pieczarkami,cebulą i marchewką.Smietanę wymieszać z zupą cebulową i zalac zapiekankę.Na górę dać pokrojony por i paprykę.Włozyć do nagrzanego piekarnika 200 st na 40-50 minut. POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helka 01.01.2014 18:21
Brzmi pysznie :)
m1monika 07.08.2013 08:43
uwielbiam zapiekanki :-)
fotoviderek 25.06.2013 07:26
Świetny pomysł na zapiekankę :)
Joanna23 15.04.2013 19:14
pięknie podana
gosia56 01.11.2012 10:11
alez proszę bardzo.
gusia1000 31.10.2012 18:31
Skorzystam z przepisu. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak