Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy drobiowe w sosie cebulowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 0,5 kg
koperek 2 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
śmietana 12-procentowa 200 ml
cebula biała 1 sztuka
sól
pieprz
mąka
zupa cebulowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy drobiowe w sosie cebulowym

Z mięsa,namoczonej bułki,posiekanego koperku,pietruszki i jajka robimy pulpeciki,doprawiamy solą i pieprzem,formujemy pulpety.obtaczamy w mące.Na patelni podsmażamy pulpety,dodajemy cebulę smażymy chwilkę.śmietanę mieszamy z zupą cebulową i zalewamy tym pulpety dusimy chwilkę i zalewamy bulionem.Dusimy 20 minut pod przykryciem.Doprawiamy według gusta:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.12.2014 14:21
bardzo dobry obiad
Amellia 31.10.2012 09:56
mniam
KasiaK90 31.10.2012 09:45
pyszne
pajbek 31.10.2012 09:22
Pycha
Krakowianka 31.10.2012 07:42
bardzo lubię klopsiki:) fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak