Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z marynowanym kurczakiem i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 20 dag
oliwa 1 szklanka
rozmaryn 1/2 łyżeczki
papryka mielona 1 łyżka
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z marynowanym kurczakiem i pieczarkami

Dwa podwójne filety umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Marynatę przygotować mieszając oliwę z oliwek z rozmarynem, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Osuszone ręcznikiem filety zalać marynatą, a miseczkę z filetami zakryć folią spożywczą i wstawić na 2 godz. do lodówki. Po tym czasie pieczarki oczyścić. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian kawałki fileta i pieczarkę. Całość grillować do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.04.2017 13:03
wyśmienite danie
Beata23 01.02.2013 10:36
super danie
treonina 29.01.2013 19:29
naszła mnie ochota na takie danie!
Seba 15.01.2013 09:10
smaczne
smakoszek 28.12.2012 23:20
pyszności
Poison1988 20.12.2012 16:19
pychota :) chętnie bym się poczęstowała :)
jozefinach 15.11.2012 09:22
Wyglądają wyśmienicie.
Agnieszka_B 07.11.2012 21:53
Dla mnie - propozycja idealna, zwłaszcza, że uwielbiam i kurczaka i pieczarki :)
Cukiereczek13 29.10.2012 14:15
pychotka :)
Magula 29.10.2012 12:41
pyszności
Anna169Hosz 29.10.2012 12:10
Wyglądaj na bardzo smaczne.
ilovebake 29.10.2012 11:51
super na obiad
Sylwia56
Sylwia56 29.10.2012 11:49
pycha
gosia561 29.10.2012 11:06
ale ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak