Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe bitki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
bulion drobiowy 2 kostki
Pieprz biały mielony Prymat
mąka 4 łyżki
kiełki brokuła
majeranek
śmietana 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe bitki w sosie

Pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż ,przekroić na cztery i każdy kawałek lekko rozbić. Doprawić solą pieprzem i papryka słodką. Oprószyć mąką i smażyć na patelni na łyżeczce oliwy z łyżeczką masła. Doprawiamy odrobiną majeranku. Gdy mięso jest zarumienione podlać je 2 szklankami bulionu. Dusimy pod przykryciem. Po ok 10 min . zaciągamy sos mąką z śmietaną. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 30.10.2012 12:13
piękny kolor sosu
agaK. 29.10.2012 13:09
super.
ilovebake 29.10.2012 11:53
mniam
Konczi 29.10.2012 09:31
bitki są w sosie pomidorowym czy paprykowym ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak