Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kapustą, pieczarkami i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
pieczarki 40-50 dag
cebula 1 szt
papryka 1 szt
słonina wędzona 8-10 dag
makaron łazanki 25-30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- w płynie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kapustą, pieczarkami i papryką

Kapustę w całości ugotować, odcedzić, ostudzić, odcisnąć z wody, bardzo drobno posiekać. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić, odłożyć skwarki a na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Do zeszklonej cebuli wsypać drobno pokrojone lub utarte na tarce o dużych oczkach pieczarki, smażyć około 10 minut. Następnie dodać posiekaną kapustę, skwarki ze słoniny, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać i jeszcze chwilę podsmażyć. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć farsz z kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 18.05.2013 23:24
pomysł na smaczny i tani obiad
Katarzyna59 26.03.2013 15:01
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak