Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
szynka 6 plastrów
kapusta kiszona 1 duża garść
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
grzyby suszone 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z szynką

Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, wymieszać z cebulą, zalać wodą i dusić.
Grzyby umyć, sparzyć gorącą wodą, drobno pokroić, dodać do kapusty. Wymieszać i dusić do miękkości kapusty. Oprószyć solą. Przestudzić. Dodać dwie łyżki tartej bułki i jajko. Wymieszać i doprawić do smaku.

Naleśniki upiec według wypróbowanego przepisu, albo z przepisu jedna szklanka wody, 1/2 szklanki mleka, jedno jajko, mąka, sól, pieprz.

Na każdy usmażony naleśnik położyć plaster szynki i farsz kapuściany. Zwinąć krokiety.

Jajka roztrzepać z łyżką wody, panierować krokiety w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 03.11.2012 00:33
ciekawie
Isia 02.11.2012 22:51
Fajny ten przepis
emeslive 02.11.2012 22:14
Pysznie wyglądają te krokiety. Przepis godny polecenia!
kasiaw 02.11.2012 22:02
smaczne krokieciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak