Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa do ciasta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bita śmietana 1 opakowania
kakao 1 łyżki
mleko 200 ml
smietana fix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa do ciasta

Kroki postępowania

1
1. Mleko wlewamy do miseczki, pamiętajmy aby było mocno schłodzone.
Krok 1 - Masa kakaowa do ciasta foto
2
2. W osobnej miseczce mieszamy resztę produktów. Po wymieszaniu dodajemy je do mleka.
Krok 2 - Masa kakaowa do ciasta foto
3
3. Wszystko razem miksujemy na wysokich obrotach aż do otrzymania dosyć sztywnej masy. Idealnie nadaje się do przekładania tortów, dekoracji a także jako osobny deserek.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Masa kakaowa do ciasta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 19.01.2013 16:32
idealna do tortu
czarnyaniol1990 01.11.2012 16:42
proste a nie pomyślałam nigdy o tym :)
angelika14 01.11.2012 15:30
super masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak