Przepis i sposób przygotowania na: Indyk mielony w sosie pomidorowym z kalafiorem
Kroki postępowania
Dusić do miękkości, mieszając od czasu do czasu, doprawić do smaku pieprzem, cukrem i wyciśniętym czosnkiem.
mięso mielone indycze | 1 kg |
kalafior | mały |
przecier pomidorowy | 1 litr |
Kucharek przyprawa do potraw | do smaku |
cebula | 2 duże |
cukier | do smaku |
czosnek | 3 ząbki |
oliwa | 3-4 łyżki |
papryczka chili | zielona |
imbir | średni kawałek |
papryka czerwona | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: