Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z tartymi buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 filet
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
natka pietruszki
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z tartymi buraczkami

Dorsza świeży filet myjemy osuszamy. Solimy doprawiamy pieprzem do smaku i gotujemy na parze . Gdy rybka jest gotowa wykładamy ją na talerz . Kropimy sokiem z cytryny i leciutko polewamy stopionym masłem . Na rybkę nakładamy tarte buraczki . Buraczki używamy kupne lub przygotowujemy w domu . Ugotowane ścieramy na tarce . Doprawiamy sokiem z cytryny ,sokiem z jabłka ,solą i pieprzem .dekorujemy natka pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 25.10.2012 13:06
pycha..
iwa643 25.10.2012 09:07
Szybkie i smaczne
ilovebake 25.10.2012 09:06
z buraczkami zjem wszystko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak