Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki konserwowe z cebulą i papryką czerwoną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 kg
papryka 3 szt
cukier 10 łyżek
ocet 1/2 litra
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki konserwowe z cebulą i papryką czerwoną

do słoików włożyć czyste ogórki.
Dołożyć paprykę pokrojoną w paski, gorczyce, pieprz ziarnisty, ziele angielskie.

zalewa:
2 litry wody + 1/2 litra octu + 1 łyżka (czubata) soli + 10 łyżek cukru +cebulę pokrojona w piórka. ZAGOTOWAĆ

zalać ogórki, zakręcić i gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 29.03.2017 15:45
Takie ogóreczki własnie robię z papryką i są naprawdę pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak