Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z masłem i parmezanem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
masło 2 łyż.
parmezan starty 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z masłem i parmezanem

Kroki postępowania

1
Szparagi myję pod bieżącą wodą, odcinam stwardniałe końcówki, owijam łodygi sznurkiem w pęczek i wstawiam do wody z solą i cukrem. Gotuję na niewielkim ogniu.
Krok 1 - Szparagi z masłem i parmezanem foto
2
Ugotowane szparagi jeszcze gorące przekładam na talerz. Masło wkładam do rondelka i rozgrzewam.
Krok 2 - Szparagi z masłem i parmezanem foto
3
Rozpuszczonym masełkiem polewam ugotowane szparagi. Całość oprószam solą i pieprzem. Wierzch posypuję startym parmezanem. Podaję na gorąco.
Krok 3 - Szparagi z masłem i parmezanem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.10.2012 23:22
smaczne
Rafał10 28.10.2012 09:03
szparagi ! aż czuję ich smak w buzi :)
Mariposas 24.10.2012 20:57
mniam
medi 24.10.2012 20:33
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak