Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z pomidorami i jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 800 gram
jajko 4 sztuki
pietruszka zielona 3 łyżki
mleko 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
parmezan starty 30 gram
cukier szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z pomidorami i jajkami

(przepis z "Bukiet z warzyw")
Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Oczyszczoną fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. 2 łyżki posiekanej pietruszki, mleko, koncentrat, curry, parmezan, cukier, sól i pierz wymieszaj. Odcedź fasolkę, przełóż ją do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, zalej sosem pomidorowym i w czterech miejscach wybij jajka. Wstaw do piekarnika i zapiekaj aż białka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 02.11.2012 20:46
smaczne
Bernadeta1 25.10.2012 00:43
tak fasolki nie robiłam,bardzo ciekawy przepis
pajbek 24.10.2012 02:40
Trzeba przyznać,że smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak