Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip a la tzatziki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 4 łyżka
jogurt grecki 4 łyżka
ogórek szklarniowy 1 sztuka
czosnek 3 ząbek
koperek świeży 1/4 pęczek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip a la tzatziki

Czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy z majonezem i jogurtem. Ogórka obranego ze skórki ścieramy na tarce i odciskamy sok. Dodajemy do sosu. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy koperkiem. Mieszamy. Wstawiamy do schłodzenia do lodówki na minimum 3 godz. Najlepszy smak uzyskamy na dzień następny, kiedy składniki się przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 12.02.2014 07:17
lubię taki sosik ;)
Małgorzata106 28.10.2012 20:00
super
Miki 28.10.2012 19:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak