Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z fetą i oliwkami - w papirusie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka pojedyncza 4 szt
ser feta 10 dag
czarne oliwki bez pestek 10 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z fetą i oliwkami - w papirusie

Mięso oczyszczamy z błonek i innych niedoskonałości. Tłuczkiem rozbijamy je dość cienko, starając się jednak nie porwać mięsa i nie podziurawić.

Filet układamy na papierku, który znajdziemy w Pomyśle na.. (na całej powierzchni, inaczej niż wg.przepisu na opakowaniu. Na połówce fileta układamy kilka kostek fety i kilka pokrojonych na plasterki oliwek. Przykrywamy farsz drugą połową mięsa i drugą częścią papierka, lekko dociskając brzegi.

Smażymy na patelni , bez tłuszczu, na średnim ogniu, po około 7 minut z każdej strony. Przed podaniem wyjmujemy mięso z papierka. Podajemy z ryżem i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak