Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolą szparagową i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 15 dag
ser feta 1/2 op
papryka czerwona 2 szt
ogórek 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolą szparagową i fetą

Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, a następnie gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu i wystudzeniu kroimy w mniejsze kawałki. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, miąższ kroimy w kostkę. Ogórki obieramy, również kroimy w kostkę. Ser feta osączamy z nadmiaru zalewy, także kroimy w kostkę. Nastepnie wszystkie składniki sałatki łaczymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, polewamy oliwą, całość dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak