Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe tęczowe desery

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka malinowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
zsiadłe mleko 400 ml
cukier waniliowy 1 łyżeczka
maliny świeże 25 dag
cukier 1 łyżka
biszkopty okrągłe 1 paczka
winogrona do dekoracji
galaretka różowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe tęczowe desery

Galaretkę rubinową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Przestudzić, wlać do salaterek lub foremek muffinkowych. Odłożyć do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuścić w bardzo małej ilości wrzącej wody. Zsiadłe mleko zmiksować z cukrem waniliowym i przestudzoną agrestową galaretką ( można dosłodzić cukrem pudrem). Wyłożyć na zastygniętą galaretkę rubinową. Odłożyć do lodówki. Maliny włożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody, dodać cukier, zagotować. Następnie zmiksować, wsypać galaretkę malinową, dokładnie wymieszać, przestudzić. Mus malinowy wyłożyć na zastygnięte zsiadłe mleko. Na wierzch ułożyć biszkopty, odłożyć do całkowitego zastygnięcia. Foremki odwracać do góry dnem, wyjąć deser, ozdobić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

michal152152 14.02.2014 14:01
bardzo pyszne
darek123 18.10.2013 12:04
aż ślinka cieknie
IlonaAlbertos 24.08.2013 12:35
Apetyczne.
romanrafal
romanrafal 16.04.2013 16:34
poprostu rewelacja
Ewelina38 10.01.2013 12:47
rewelacyjne słodkości, przepięknie się prezentują ...
Motorek 16.12.2012 10:46
pycha
Iwusia 15.12.2012 22:42
jakie smaczne :)
Beata23 02.11.2012 09:37
Smakowity deserek
olkaaa 02.11.2012 09:19
wygląda fantastycznie
Rafał10 28.10.2012 09:20
a gdzie kupiłaś taką galaretkę rubinową ? Wygląda wyśmienicie :)
cris04 28.10.2012 00:07
Pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak