Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowe mięso mielone 500 g
jaja 1 sztuka
pieczarki 500 g
cebula 2 małe
majeranek do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
sos sojowy kilka kropel
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Cebulkę obieramy kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju.

2. Pieczarki obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. Dodajemy do szklistej cebulki i razem podsmażamy. Doprawiamy kucharkiem i pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu sojowego. (można użyć magi)

3. Bułkę namaczamy w wodzie.
Krok 1 - Mielone z pieczarkami foto
2
4. Do miseczki dodajemy mięsko, jajko, pieczarki z cebulką i przyprawy.

5.Namoczoną bułkę odsądzamy i rozdrabniamy. Dodajemy do mięska i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 2 - Mielone z pieczarkami foto
3
6. Kotleciki smażymy na rumiano po obu stronach.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Mielone z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 11.02.2013 18:53
pyszne
RenataZ-et 08.02.2013 20:19
bardzo ciekawa propozycja na mielone
ewka1978 14.11.2012 07:53
na pewno smaczne
dianix 09.11.2012 20:41
bardzo bardzo bardzo lubie i do tego ser żólty- mniam
Dorian 30.10.2012 07:59
smaczne
Henryka2 27.10.2012 19:49
Bardzo apetyczne.
jasiek 27.10.2012 15:41
chyba dziś zrobię
Goya 27.10.2012 15:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak