Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z brązowego ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 woreczek
por (biała część) 1 szt
pieczarki 15 dag
masło 1 łyzeczka
Bulion grzybowy 1/2 kostki
Pieprz biały mielony Prymat
marchewka 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z brązowego ryżu

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy. Por kroimy w plasterki. Pieczarki malutkie zostawiamy w całości większe kroimy. Marchewkę kroimy w kosteczkę.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojony por,marchewkę i pieczarki .Smażymy . Podlewamy wodą z rozpuszczona kostką grzybową dusimy. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż mieszamy. Dodajemy odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.10.2012 19:35
smaczne
Miki 26.10.2012 12:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak