Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki panierowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki panierowane

Kroki postępowania

1
Podgrzybki (kapelusze) oczyścic, umyć, osuszyć. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Maczać podgrzybki w jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 1 - Podgrzybki panierowane foto
2
Na patelni rozgrzać olej i smażyć grzyby z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Podgrzybki panierowane foto
3
Osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać.
Krok 3 - Podgrzybki panierowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 10.03.2014 10:50
nigdy nie pomyślałam aby tak panierować podgrzybki, muszę wyprobować
erym 28.01.2014 13:58
moj maz uwielbia podgrzybki, a ja nie za bardzo, ale zrobie mu niech sie chlop cieszy od swieta :)
Ola1young 15.10.2013 14:03
coś dla mojego taty
Ewelina38 02.10.2013 19:00
często robię tym sposobem pieczarki a tu proszę, podgrzybki też są smaczne :)
ankaryba 01.10.2013 11:25
mi smakują :-)
Wacław 25.09.2013 10:24
rewelacja,mniammm :-)
m1monika 05.09.2013 12:16
jakie smaczne :-)
Seba 22.05.2013 09:58
bardzo smaczne
junox 10.02.2013 20:19
pyszne grzybki,ale też w ten sposób robię pieczarki
Beata23 24.01.2013 11:44
pycha
cooleczka 05.01.2013 15:55
fajny pomysł
adelajda 10.12.2012 05:47
super pomysł !
smakoszek 19.11.2012 22:02
swietne
Dorian 09.11.2012 08:01
pyszne
kate.500 09.11.2012 07:54
uwielbiam grzybki
Poison1988 26.10.2012 14:58
Apetycznie wyglądają i pewnie tak samo smakują :)
berys18 26.10.2012 10:58
pyszne grzybki
Ada-Gaba 26.10.2012 07:35
zapowiada się pysznie
Simeo 25.10.2012 20:08
muszą być dobre
Adamorek 25.10.2012 20:05
robię tak pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak