Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście piwnym :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 6 sztuk
mąka pszenna 10 dkg
piwo 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście piwnym :)

Filety rybne opłukać, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na godzinkę. Po tym czasie jeszcze raz opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Make przesiać do miski, dodać sól do smaku i wlać piwo. Dokładnie wymieszać żeby składniki się połączyły. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę. Do mąki i piwa dodać żółtka, a na końcu pianę z białek i ubijać jeszcze chwileczkę do momentu połączania się składników. Rybę zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Ciasto musi uzyskać złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 25.10.2012 19:30
Smakowite danie, podoba mi się!
gosia1988 25.10.2012 18:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak