Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z selerem naciowym
Kroki postępowania
Do czystego rosołu dodaj drobne różyczki brokuła i pokrojony w centymetrowe kawałki seler naciowy.
Kiedy całość się zagotuje dodaj makaron świderki.
ćwiartki tylne z kurczaka | 2 |
marchew | 2 duże |
pietruszka | 2 duże |
woda | 3 litry |
brokuł | 1 sztuka |
seler naciowy | 6 gałązek |
por (biała część) | 1 |
sól | 1 łyżka |
seler korzeniowy | 20 dag |
makaron świderki | 10 dag |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 małe listki |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 4 ziarna |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 ziarna |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: