Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ziemniaczano-twarogowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 250 gramów
ziemniaki 3 sztuki
jajko 1-2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
mąka ok. 2 szklanki
cebula 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ziemniaczano-twarogowe

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w całości. Gdy przestygną obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Dodajemy twaróg, jajka, sól. Wyrabiamy. Ciasto przekładamy na stolnice i z mąką zagniatamy, aż ciasto przestanie wchłaniać dodatkową mąkę. Formujemy długie wałki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Kopytka ziemniaczano-twarogowe foto
2
Wrzucamy kopytka do gotującej osolonej wody. Od wypłynięcia gotujemy jeszcze 3-4 minuty. W międzyczasie podsmażamy boczek z cebulką.
Krok 2 - Kopytka ziemniaczano-twarogowe foto
3

Kopytka podajemy ze skwarkami i posypane świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 3 - Kopytka ziemniaczano-twarogowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 17.10.2012 11:34
uwielbiam kopytka :) Też robię z twarogiem jakoś lepiej mi smakują od zwykłych ziemniaczanych :)
Magula 17.10.2012 10:04
uwielbiam kopytka
Patrycja25 17.10.2012 09:50
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak