Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka 2 szkl
jajko 4 szt
aromat
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Kroki postępowania

1
Masło lub margarynę dobrze ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy jajka, następnie makę i proszek do pieczenia. Można dodać dowolny aromat lub sok z cyrtyny.
Krok 1 - Babka marmurkowa foto
2
1/3 masy przekladamy do osobnej miseczki i mieszamy z kakao.
Krok 2 - Babka marmurkowa foto
3
Masę wykładamy warstwami: jasna, ciemna, jasna, ciemna, jasna.
Krok 3 - Babka marmurkowa foto
4
Pieczemy w 170 stopniach około 50-60 minut. Do suchego patyczka.
Krok 4 - Babka marmurkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 23.10.2012 13:21
Uwielbiam wszystkie babki :) Pysznie wygląda :)
Iwka 23.10.2012 11:01
pycha
Juleczka20 23.10.2012 09:49
bardzo lubie
monisia1977 23.10.2012 09:41
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak