Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty i żurawiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 130 g
marchew 1/2 sztuki
papryczka chilli 1/2 sztuki
oliwa 5-7 łyżek
sól do smaku
kapusta kiszona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty i żurawiny

Prosta i bardzo smaczna surówka- zdrowa i rozgrzewająca.

Kapustę kiszoną drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chilli drobniutko pokroić. Wymieszać kapustę z marchewką, papryczką i żurawiną. Doprawić do smaku pieprzem i oliwą. Najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki- albo nawet na cała noc, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.03.2014 20:17
przepyszna surówka :)
Bernadeta1 10.02.2014 00:23
lubię bardzo taką surówkę
Aneta41 19.02.2013 18:16
z żurawiną jeszcze nie jadłam - ale na pewno jest bardzo zdrowa
caffee_tea 22.10.2012 17:24
uwielbiam surówka
Dorota59 22.10.2012 17:00
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak