Przepis i sposób przygotowania na: mini torcik orzechowy
* w suchym naczyniu zemleć cukier - czas 20 s, obr 9 - przełożyć do naczynia
* orzechy zemleć - czas 20 s, obr 7
* założyć motylek, wlać 2 MT ciepłego mleka i ucierać - czas 5 min, obr. 1
* odłożyć do ostudzenia
* do cukru dodać masło o temp. pokojowej i ucierać na puszystą masę - czas 30 s, obr 3
* założyć motylek, następnie przez otwór w pokrywie, przy pracującym TM, dodawać wystudzone orzechy (i ew. alkohol) - czas min, obr 3
Nie mam profesjonalnego sprzętu więc małe kółka wycinałam kieliszkiem do brandy :) Obręcze zrobiłam ze "sreberka".
Torciki składają się z dwóch warstw jak prawdziwe torty - biszkopt masa biszkopt :)
Noc spędziły w lodówce i takie cudo mamy :)