Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini torcik orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
mleko 200 ml
masło 200 gram
aromat migdałowy 3 krople
cukier 200 gram
orzechy włoskie 250 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: mini torcik orzechowy

Przygotowanie w Thermomixie (chociaż oczywiście można zrobić za pomocą miksera)

* w suchym naczyniu zemleć cukier - czas 20 s, obr 9 - przełożyć do naczynia
* orzechy zemleć - czas 20 s, obr 7
* założyć motylek, wlać 2 MT ciepłego mleka i ucierać - czas 5 min, obr. 1
* odłożyć do ostudzenia
* do cukru dodać masło o temp. pokojowej i ucierać na puszystą masę - czas 30 s, obr 3
* założyć motylek, następnie przez otwór w pokrywie, przy pracującym TM, dodawać wystudzone orzechy (i ew. alkohol) - czas min, obr 3


Nie mam profesjonalnego sprzętu więc małe kółka wycinałam kieliszkiem do brandy :) Obręcze zrobiłam ze "sreberka".
Torciki składają się z dwóch warstw jak prawdziwe torty - biszkopt masa biszkopt :)
Noc spędziły w lodówce i takie cudo mamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GosiaSz 20.10.2012 20:39
dziękuję :)
GosiaSz 20.10.2012 20:39
dziękuję :)
Poison1988 20.10.2012 19:27
Ale Pychota :) napatrzeć się nie można :)
kulinarny smak 20.10.2012 19:06
bardzo lubię taki sposób podania deseru
Bogusiaz 20.10.2012 18:50
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak