Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperkowe mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg.
koperek 1/2 pęczka
cebula
bułka czerstwa
jajko 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: koperkowe mielone

bułkę namoczyć w wodzie,mięso mielone włożyć do miski dodać umyty i posiekany koperek,obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę,odciśniętą bułkę z wody,jajka oraz przyprawy kucharka i pieprz do smaku całość wyrobić tak aby powstała gładka jednolita masa.Z powstałej masy formować kotleciki można obtaczać je w bułce tartej niekoniecznie i kłaść na mocno rozgrzany tłuszcz smażyć na rumiano z obu stron,podawać z ziemniakami i surówką jak i na zimno do kolacji z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.07.2014 07:33
super pomysł
IKrakowianka 12.10.2013 20:56
bardzo smaczne
caralajna 27.10.2012 06:18
uwielbiam koperek :)
Betka 20.10.2012 17:28
pyszniutkie;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak