Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc indyczych

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serce indycze 500 g
kapusta młoda 200 g
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
posiekany koperek 1 łyżka
woda 1 l
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc indyczych

Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
Kapustę pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Podawać z kaszą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.05.2012 08:07
mniam
Kekerboom 20.04.2012 15:11
super
madi356 29.03.2011 11:08
pycha
Tika4444 11.03.2011 12:15
super przepis
darus 06.10.2010 13:47
ja też ;-)
misia53 11.08.2010 22:49
Lubię podroby drobiowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak