Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POMIDOROWO RYŻOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus z kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
sos pomidorowy z kawałkami po 3-4 łyżki
natka pietruszki do smaku
koper świeży do smaku
śmietanka 3-4 łyżki
sól do smaku
ryż długoziarnisty 100 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POMIDOROWO RYŻOWA

Korpus obgotowac, odlac wodę i nalac świeżej. Wrzucic liście, ziele i nastawic na ogniu. W między czasie obrac marchew i pietruszkę, pokroic i wrzucic do wywaru. Kiedy warzywa będą pół miękkie, dodajemy ryż i często mieszamy. Następnie wrzucamy kostkę i wlewamy sos pomidorowy z kawałkami pomidorów (jeśli nie mamy takiego sosu, możemy wrzucic świeże pomidory obrane ze skórki). Korpus wyjmujemy zostawiamy do ostygnięcia, drobimy mięso i wrzucamy do zupy. Doprawiamy do smaku, wrzucamy natkę i koper. Chwilę gotujemy do połączenia wszystkich smaków. Na koniec zabielamy śmietanką.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 17.01.2013 11:33
uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak