Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa babka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 kopiasta łyżeczka
olej 1/3 szkl
cukier 1/2 większe szkl
kakao 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa babka

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy do piany cukier oraz po jednym żółtku. Następnie wsypujemy po troszeczku mąki wymieszanej z proszkiem. Na końcu cienkim strumykiem wlewamy olej. Masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej wsypujemy kakao i delikatnie mieszamy.
Krok 1 - Dwukolorowa babka foto
2
Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką formę keksówkę wykładamy naprzemiennie po łyżce ciasta (raz białe, raz czarne).
Krok 2 - Dwukolorowa babka foto
3
Pieczemy ok. 45 minut w temp.180 stopni.
Krok 3 - Dwukolorowa babka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.02.2014 16:30
fajna babeczka
alaaa 20.12.2013 19:13
fajna ta babka ci wyszła
Seba 18.11.2013 08:45
lubię taką babeczkę
Pietruszka 27.10.2013 19:44
uwielbiam takie ciasta
adelajda 17.07.2013 15:35
smaczna babka
Beata23 25.06.2013 13:29
pyszności, palce lizać
Dorian 24.11.2012 22:29
ladnie wyglada
kate.500 28.10.2012 15:14
sliczna
RenataZ-et 25.10.2012 21:24
ślicznie upieczona
caralajna 22.10.2012 07:23
fajne ciacho
olkaaa 14.10.2012 11:02
też taką robię
Poison1988 12.10.2012 18:10
Uwielbiam babki! A ta wygląda wyjątkowo pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak