Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym z sosem pomidorowo-paprykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 gram
makaron canelloni 1 opakowanie
papryka czerwona 2 sztuka
marchewka 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pomidory 3 sztuki
sól
pieprz
kabaczek 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym z sosem pomidorowo-paprykowym

Kroki postępowania

1
Sos : 1 Cebulę pokroiłam w kosteczkę i dusiłam na małym ogniu co jakiś czas dolewając wody, do tego dodałam 1 paprykę i na końcu 1 pomidora. Doprawiłam bazylią. Można zmiksować blenderem i wtedy będzie typowy sos. Ja zostawiłam niemiksowany :)
Krok 1 - Cannelloni z mięsem mielonym z sosem pomidorowo-paprykowym foto
2
Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na oliwie lub oleju. Do tego wrzuciłam mięso mielone, pokrojoną w paseczki cukinię i startą na tarce (grube oczka) marchewkę. Pod koniec smażenia dodałam pokrojonego w kostkę pomidora. Doprawiłam solą i pieprzem.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem mielonym z sosem pomidorowo-paprykowym foto
3
Ja makaron wkładałam na kilka minut do wrzącej wody, żeby troszkę zmiękł ( lepiej się go nadziewało a po upieczeniu w piekarniku i tak było mięciutki)

Cannelloni nadziać farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu ( natłuścić trochę ). Wszystko zalać sosem, tak aby przykrył makaron. Piec w 200 stopniach około 30 minut.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem mielonym z sosem pomidorowo-paprykowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.10.2012 18:49
ładne zdjęcie !
Poison1988 12.10.2012 18:10
Ale pysznie wygląda :)
czekoladka_m 12.10.2012 18:00
bardzo lubimy:)
Cukiereczek13 12.10.2012 17:36
wspaniale podany :) pycha danie :)
Marta1986 12.10.2012 15:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak