Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw do smaku
sól do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw na zimę

Dobry pomysł gdy mamy dużo szczawiu- a na zimową szczawiankę idealne:)
Szczaw myjemy i kroimy.

Świeżo zebrany z łąki szczaw oczyszczamy i odcinamy z niego łodygi. Kroimy na małe kawałki. Do garnka wkładamy go gdzie znajduje się zagowana osolona woda. Blansszujemy chwilę iprzekładamy gorąc szczaw do słoiczków/buteleczek. Na wierzch wlewamy po 1 łyżce oleju . Zakręcamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 15.07.2013 19:06
swietny pomysł
Botwinka 29.04.2013 15:19
bardzo przydatny
dianix 04.04.2013 20:45
tam mam jeszcze
Piter 31 04.03.2013 13:21
Nigdy nie robiłem szczawiu .
Dorian 26.11.2012 20:56
bedzie pyszna zupka z jajeczkiem
Sylwia56
Sylwia56 12.10.2012 14:55
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak