Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderkowa manna na mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 20 dag
kasza manna 0.5 szklanki
mleko 3 szklanki
sok z malin 5 łyżek
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderkowa manna na mleku

Do garnka wlewamy mleko. Zagotowujemy. Do gotującego mleka dodajemy makaron świderki. Gdy świderki będą już al-dente wsypujemy kaszę manną. Od tej pory cały czas mieszamy. Gotujemy 3-4minuty. Zestawiamy z ognia. Dodajemy sok z malin i cukier puder do smaku. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2012 14:24
lekkie i pyszne śniadanie
Henryka2 11.10.2012 21:16
Ciekawy pomysł.
SylwiaMagdaSabin 11.10.2012 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak