Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak a`la kebab

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak a`la kebab

Filet z piersi z kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody i poczekać aż ostygnie. Mięso rozedrzeć na kawałki palcami. Potem wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą. Przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Tak podsmażyć aż kurczak będzie chrupiący. Polecam jeść z frytkami i sosem czosnkowym:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 17.12.2012 18:26
super
RenataZ-et 28.11.2012 21:06
bardzo smaczne mięsko
Botwinka 17.10.2012 17:53
fajny
Mati3 11.10.2012 17:46
lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak