Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 duża
miód gryczany 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat do smaku
olej do smażenia
orzechy laskowe 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych

Kroki postępowania

1
1. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałeczki
Krok 1 - Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych foto
2
2. Dodajemy łyżkę miodu oraz przyprawę do kurczaka i wszystko razem mieszamy. Wstawiamy do lodówki na godzinkę.

3. Do miseczki wsypujemy tarte orzechy laskowe. Tak będzie nam łatwiej panierować.
Krok 2 - Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych foto
3
4. Piersi z kurczaka panierujemy z orzechach laskowych i stawiamy na patelni z rozgrzanym olejem lub oliwą (wg uznania).
Krok 3 - Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych foto
4
5. Smażymy obustronnie na lekko rumiano. Super smakuje z ziemniaczkami i ogórkami po meksykańsku dla przygryzienia słodkiego smaku. :)

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Miodowa pierś z kurczaka w panierce z orzechów laskowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.02.2013 23:59
rewelacyjny pomysł
teresa18 09.12.2012 16:16
miód, orzechy i kurczak pyszne połączenie
Beata23 05.12.2012 08:31
super, pycha
Katarzyna54 11.10.2012 17:53
pycha
-Natka- 11.10.2012 14:39
bardzo ciekawa panierka. Nigdy jeszcze tak nie robiłam i myszę kiedyś spróbować.
anja3107 11.10.2012 14:34
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak