Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makraonwe Rurki nadziewane szpinakiem lub mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron canneloni 6 szzt
mięso mielone 200 g
szpinak 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makraonwe Rurki nadziewane szpinakiem lub mięsem

Rurki zrobiłam z dwoma nadzieniami. Kwestia tego kto co lubi:). Pierwsza opcja szpinakowa. Szpinak osmażamy na patelni z garścią tartej marchewki. Do osmażonego szpinaku dodajemy 2 duże łyżki serka ziołowego, sól pieprz ziołowy.

Opcja z mięsem: Mięso mielone osmażamy z cebulką, 2 ząbkami czosnku. Dodajemy 2 łyżki pesto czerwonego i łyżkę koncentratu pomidorowego oraz przyprawę do potraw włoskich, na samym końcu 2 garści startego sera żółtego.

Rurki gotujemy parę minut odstawiamy żeby ostygł następnie faszerujemy nadzieniem. Pieczemy w piekarniku przez 15 min w temperaturze 160 stopni.

Do tego przygotowałam sałatę z sałaty lodowej pomidora, ogórka, marchwi, papryki, z sosem koperkowym wierzch sałaty posypałam suszoną żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 04.05.2013 23:01
cos dla mnie
Magda60 21.03.2013 10:18
uwielbiam je
muffina 16.10.2012 13:34
wiem wiem coś mi komputer powariował:))
SmacznaPyza 15.10.2012 19:36
oj, coś za dużo razy zapisało Ci przepis...
Cukiereczek13 15.10.2012 16:41
wspaniale wyglądają :)
Bogusiaz 15.10.2012 16:03
ciekawe
Bogusiaz 15.10.2012 16:01
ciekawe
Inal 15.10.2012 16:00
coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak