Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mielone z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg.
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
pieczarki 35 dag.
cebula 1 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mielone z nadzieniem pieczarkowym

Bułkę namaczamy w mleku.Pieczarki kroimy w plasterki.Cebulę kroimy w kostkę.Pokrojone pieczarki i cebulę przekładamy na patelnię i podsmażamy do momentu aż lekko się zrumienią.Od czasu do czasu mieszamy je.Do mięsa mielonego dodajemy odciśniętą bułkę,jajko.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wszystko razem wyrabiamy.Następnie formujemy z masy mielonej kulki.Trochę je spłaszczamy.Na środek kładziemy farsz pieczarkowy i sklejamy tak aby znalazł się on w środku.Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.07.2013 12:50
Świetne kotlety :)
mic 02.11.2012 20:30
mielony lubi kryc w sobie niespodzianke
Mati13 24.10.2012 09:03
bardzo dobry pomysł
Konczi 15.10.2012 15:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak