Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana także z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pieczarki 50 dag
cebula 2 cebule
żółtko jajek 1 sztuka
papryka 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana także z grilla

Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Oczyszczone i pokrojone pieczarki, podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na niewielkiej ilości oleju, podlać wodą i dusić do miękkości i odparowania całego płynu. Pieczarki z cebulą zmiksować, lub zmielić w maszynce do mięsa, połączyć z gorącym ryżem, dodać żółtko, i posolić do smaku. Nadziewać umyte i wydrążone zdrowe papryki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, i zapiekać około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 15.10.2012 15:58
Ale wyśmienicie wygląda :) Super przepis :)
Betka 15.10.2012 13:24
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak