Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 6 sztuk
śmietana 1 mały pojemnik
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
koperek 1 pęczek
margaryna pół kostki
woda 1 litr
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy Gosi

Grzyby pokroić i ugotować w lekko osolonej wodzie (1litr) na pół miękko. Odcedzić. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku. Pokroić do tego cebulę i zrumienić. Dać do tego odcedzone grzyby. Delikatnie smażyć (niedługo). Następnie podlać 1,5 szklanki wody. Gotować. Zatrzepać śmietaną połączoną z mąką. Przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak