Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
fasolka czerwona 1 puszka
ogórki kiszone 5 sztuk
cebula czerwona 1
kukurydza w puszce 1 puszka
pieczarki marynowane 1 słoik
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
majonez tradycyjny 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i podsmażamy mięso. Gdy już będzie miękkie dodajemy przyprawę do kurczaka. Z fasolki czerwonej i kukurydzy odlewamy zalewę. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w talarki, pieczarki odsączamy z marynaty i kroimy w talarki. Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Dodajemy majonez. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.02.2013 20:51
pycha;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak