Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 małe sztuki
palma 1 łyżka
cukier 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
gałka muszkatołowa 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do obiadu

Kroki postępowania

1
Jabłka (użyłam słodkich jabłek) obrać, przekroić na 4 części, usunąć z nich gniazda nasienne. Ćwiartki jabłek pokroić w plasterki.
Krok 1 - Jabłka do obiadu foto
2
Na patelni rozpuścić palmę.
Krok 2 - Jabłka do obiadu foto
3
Wrzucić do niej kawałki jabłek.
Krok 3 - Jabłka do obiadu foto
4
Do jabłek dodać cukier, sól ziołową, gałkę muszkatołową, pieprz, czosnek granulowany i majeranek. Wszystko wymieszać.
Krok 4 - Jabłka do obiadu foto
5
Jabłka smażyć kilka minut, żeby zmiękły, ale się nie rozpadły.
Krok 5 - Jabłka do obiadu foto
6
Na koniec dodać do jabłek musztardę, wymieszać.
Krok 6 - Jabłka do obiadu foto
7
Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 7 - Jabłka do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 23.01.2014 15:56
super pomysł!
Sroczka 30.06.2013 20:53
Ciekawy dodatek do obiadu.
aginaa 15.10.2012 20:31
fajne
Habibi 14.10.2012 10:10
Ja podobne jabłka robię zazwyczaj do wątróbki.
fijolek91 13.10.2012 20:00
super
Mati3 13.10.2012 19:53
bardzo oryginalne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak