Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie ciasto marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
olej 250 ml
cukier 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
marchew 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie ciasto marchewkowe

Do szerokiej dużej miski wbiłam surowe jaja. Dodałam olej, wsypałam mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier puder .Całość miksowałam na najwyższych obrotach przez 10 minut aż masa stała się lejąca. Na koniec dodałam starte marchewki. Wymieszałam. Tak przygotowane ciasto wylałam na wysmarowaną tłuszczem blachę i piekłam ok 45 minut w 180 s.c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.10.2012 22:15
Warto wypróbować. Przy okazji mam pytanie: czym wykańczasz takie ciasto - posypujesz cukrem pudrem czy może polewasz polewą ?
Sylwia56
Sylwia56 06.10.2012 09:50
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak