Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone z cebulą i jogurtem naturalny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne pół kg
cebula 3 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek szczypta
sól
tłuszcz
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone z cebulą i jogurtem naturalny

Grzyby oczyszczamy i kroimy nie za drobno , gotujemy je , podczas gotowania zdejmujemy pianę , po 15 minutach odcedzamy i przekładamy na druszlak. Możemy następnego dnia lub tego samego, cebulę kroimy w piórka , do garnka wlewamy 2 łyżki oleju wkładamy cebule najpierw doprawiamy do smaku solą , pieprzem z młynka szczyptą soli i mieszamy , możemy pokrywą przykryć i troszeczkę podusić, gdy cebula będzie miękkawa dajemy obgotowane grzyby , mieszamy całość 5 minut , następnie jak kto woli możemy dodać jedno jajko lub jogurt naturalny. Podajemy z ziemniakami lub chlebem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.10.2012 19:35
smaczne
Betka 05.10.2012 19:32
genialne danie;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak