Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie pomidorowym z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
cebula 1 duża
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
cukier do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka
chili Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 1/2 litra
filety śledziowe 250 g
ocet 10 % 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie pomidorowym z pieczarkami

Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w cząstki.
Rozgrzać niewielką ilość oleju, dodać warzywa, przyprawy i ocet - dusić kilkanaście minut, a następnie dodać przecier pomidorowy.
Gotować kilka minut, doprawić cukrem i pozostawić do ostygnięcia.
Filety śledziowe wymoczyć przez godzinę w zimnej wodzie, w połowie moczenia wodę wymienić na świeżą.
Śledzie osączyć i pokroić w szerokie paseczki.
W słoiku układać warstwami śledzie i pieczarki w sosie pomidorowym.
Odstawić do lodówki na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.03.2017 22:19
fajny pomysł
MonikaW 09.02.2017 21:34
Muszę zrobić
Bernadeta 13.03.2013 08:58
uwielbiam śledzika-ta wersja brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak