Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z papryką i pomidorkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 3plasterki
jajko 3
cebula pół
papryka czerwona
pomidorki koktajlowe 2-3
szczypiorek garść posiekanego
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z papryką i pomidorkami

Składniki pokroić w kostkę poza pomidorkami. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić cebulę i szynkę. Gdy się zrumienią dodać garść pokrojonej papryki czerwonej. Podsmażyć chwilę. Jajka rozmącić w miseczce i wlać na patelnię. Dorzucić połowę szczypiorku. Oprószyć solą czosnkową, pieprzem i słodką mieloną papryką. Mieszać. Gdy się praktycznie zetnie, wrzucić ćwiartki pomidorków. Chwilę potrzymać na ogniu i przekładać na talerz. Posypać resztą szczypiorku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak